Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/vendor/sofadesign/limonade/lib/limonade.php on line 118 Bekader

Bekader

Network association for Business Administration and Industrial Engineering & Management alumni of the University of Twente

Become a member
University of Twente

News Archive

Presentatie Bestuur 2020

16 December 2019

Beste Twentse bedrijfskundige,
 
We hebben nieuws! Bekader, dé vereniging van afgestudeerde UT bedrijfskundigen, heeft een nieuw bestuur.
We stellen ons graag even aan u voor.
 
Als verbindend platform tussen de faculteit, (technisch) bedrijfskundigen in opleiding en alumni, zijn we trots op onze nieuwe bestuurssamenstelling bestaande uit:

 • 2 alumni (Jan en Fred),
 • 2 wetenschappers van de faculteit, tevens alumni (Adina en Petra), en
 • 2 (oud-)bestuurders van studievereniging Stress (Jelle en Daniël).

 
Deze samenstelling vormt een prima uitgangspunt voor de taak die we onszelf stellen: het ontwikkelen van een levendige, actieve en waardevolle interactie tussen alumni, faculteit en studenten, op bedrijfskundig vakgebied.
 
De afgelopen jaren hebben de oud-bestuursleden zich vol overgave ingezet voor onze vereniging. Danny Kappen en Kirsten van der Reest, hartelijk dank voor de inzet en de goede overdracht!
 
Wij zijn als nieuw bestuur inmiddels enthousiast begonnen aan de planning van evenementen en activiteiten voor 2020, te beginnen met de nieuwjaarsborrel eind januari.
 
Onze ambitie voor de komende jaren is het realiseren van een sterke groei in deelnemende alumni bij evenementen. Dit kunnen we niet zonder jou hulp: welke thema’s vind je interessant? Wat voor evenementen zou je graag bijwonen? Welke meerwaarde verwacht je van Bekader en haar netwerk? Laat het ons weten! Vul onze enquête in en kom naar de nieuwjaarsborrel!
 
Nog geen lid? Meld je snel aan! De contributie bedraagt € 25,- per jaar, daarvoor krijg je gratis toegang tot al onze activiteiten en een groot netwerk tot je beschikking.
 
Rest ons niks anders dan jullie allen gezellige feestdagen en een gelukkig 2020 toe te wensen.
Wij gaan in het nieuwe jaar enthousiast aan de slag met interessante, inspirerende en gezellige activiteiten en we hopen jou en je studiegenoten daar te mogen begroeten!
 
Met warme groeten,
 
Bekader bestuur 2019

 

Jan Ketelaar

Jelle van Pijkeren

Fred Jekel

Petra Hoffmann

Adina Aldea

Daniël Snieder


Gelukkig nieuwjaar - Nieuwjaarsborrel

04 January 2018

Namens het bestuur wensen we alle leden een gelukkig, succesvol en plezierig 2018 toe! Om dit te vieren en gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden organiseren we op 25 januari een nieuwsjaarsborrel. Deze vindt plaats in kasteel Oudaen in Utrecht (adres: Oudegracht 99,  Utrecht). Inschrijven kan vanaf nu via de website. De borrel begint om 19.30. Nodig ook vooral je collega-alumni uit om gezamenlijk te proosten op 2018!


Bestuursuitbreiding

04 January 2018

We zijn verheugd te kunnen melden dat het bestuur vanaf heden is uitgebreid. Jan Ketelaar zal het bestuur komen versterken en op de volgende ALV voorgedragen worden als secretaris binnen het bestuur van Bekader. Jan is in 1991 afgestuurd in de Technische bedrijfskunde, na zijn diensttijd heeft hij enkele jaren in de corporate wereld in binnen- en buitenland gewerkt. Daarna is hij ruim 12 jaar actief geweest als ondernemer in de technische dienstverlening, sinds 2011 gaat Jan als zelfstandig organisatieadviseur door het leven. Jan is vader van 3 kinderen.


Ben Tiggelaar - Leiding geven aan verandering

30 March 2016

Leiding geven aan verandering is complex. Dat is geen nieuws. Maar waarom is het zo moeilijk om de resultaten te bereiken die we ons hebben voorgenomen? Hoe kunnen we voorkomen dat onze verandering al strandt voordat we goed en wel begonnen zijn? Hoe vermijden we dat we onze organisatie veranderen in een labyrint van systemen en procedures, waarin de menselijke maat zoekraakt?

Op 30 maart aanstaande organiseert Bekader een symposium omtrent leiderschap en verandering. De gastspreker is Ben Tiggelaar, onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper. Sinds 2000 veroverde hij met zes verschillende boeken de nummer een-positie in de Nederlandse management-toptien. Daarnaast verzorgt hij diverse leiderschapssymposia gedurdende het jaar en is hij columnist voor het NRC.

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven!


Leading change in an international environment

19 October 2014

On the 13th of November, Bekader hosts an event entitled "Leading change in an international environment". The key-note speaker is Henk Slagt, current CFO of Zadkine, one of the largest educational institutes in the Netherlands, and former CFO of Van Gansewinkel and Vice-President/CFO from Sara-Lee. He has over 15 years of experience with turnaround-management and mergers & acquisitions, of which 9 years abroad in different CEO/CFO roles. As such he was responsible for governing and leading reorganizations and strategic changes in the fast moving sector of consumer goods. During this evening, he will share his experiences about these themes with an explicit focus on governing these changes in an international environment. The evening closes with informal drinks to talk on and catch up with fellow alumni. The program for the evening is as follows:

 • 19.00: welcome
 • 19.45: presentation by Henk Slagt and subsequent discussion
 • 21.15: drinks

The activity will take place in English. The venue is restaurant Mooii (Oost-Wijnstraat 8, Rotterdam), walking distance to station Rotterdam Blaak, and is therefore easy to reach by public transport. Parking places are available as well on your own account. For more information, please see http://www.restaurantmooii.nl/contact

Please subscribe via the calender here


Discussie-avond over Lean Manufacturing

16 June 2014

Op 30 september organiseert Bekader in samenwerking met Auping een discussie-avond rondom lean manufacturing. Auping geldt als een van de vooraanstaandse bedrijven in Nederland als het gaat om de implementatie van lean management.

De focus van de avond ligt op lean leadership en de verandermanagement aspecten rondom lean. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de lean uitgangspunten breed gedragen worden in de organisatie? Hoe overkomen we de barrieres bij het implementeren van lean? Hoe dragen we zorg voor een blijvende flexibiliteit? Relevate vragen waar we tijdens deze avond verder op ingaan.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 18.00: ontvangst
 • 18.30: diner
 • 19.45: start programma met lezing van Arno van Ingen van Auping. Centraal staan de onderwerpen verandermanagement en lean leadership
 • 20.45: breakout sessie met discussie omtrent lean cases
 • 21.45: round-up
 • 22.00: borrel

 

Meer informatie of inschrijven? Klik hier om naar onze kalender te gaan!


Deelname Bekader aan Batavierenrace groot succes

18 May 2014

Vorige week was het dan eindelijk zover: het langverwachte debuut van Bekader bij de jaarlijkse Batavierenrace, de grootste estafetteloop ter wereld. En wat voor een debuut werd het: van de ruim 350 teams eindigde Bekader op een zeer verdienstelijke 90e plek. Een groot compliment gaat uit naar alle lopers van het Beakder team: in de stromende regen hebben zij vanaf de start om 1.15 's nachts tot de finish om 18.30 alles gegeven. Het evenement werd afgesloten met een gezellig diner en een feest tot in de vroege uurtjes. De foto's zijn te vinden via https://www.flickr.com/photos/bekader/sets/72157644314679329/


Gezocht: lopers voor de batavierenrace op 10 mei!Lustrum viering Bekader groot succesDeelname Bekader aan Batavierenrace groot succes

16 April 2014

Op 10 mei aanstaande vindt de 42e editie van de batavierenrace plaats. Hiervoor zoeken we nog een loper (m/v) voor in de ochtendploeg. Een goede conditie is niet vereist, het gaat om de fun! Heb je interesse, mail dan even naar info@bekader.nl.

Na de batavierenrace eten we met het hele team op de campus van de UT (19.00). Ook niet lopers zijn hierbij van harte welkom. Alle lopers zijn al automatisch aangemeld voor het eten, niet lopers worden verzocht zich even apart in te schrijiven. Zie hiervoor het kopje 'activiteiten'.

Voor degene niet (meer) bekend zijn met de batavierenrace: deze hardloopwedstrijd loopt van het Universitair Sportcentrum Nijmegen, via Duitsland, de Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede naar de campus van de Universiteit Twente. De route is onderverdeeld in 25 etappes (17 heren- en 8 damesetappes), varierend in afstand van 2,5 tot 11 km. Het startschot wordt gegeven op vrijdagavond om 0.00, de finish is rond 18.00 op zaterdag middag. De 25 etappes zijn geclusterd in drie groepen: nacht, ochtend en middag.


Midzomer avond op 17 juni aanstaande

14 April 2014

De Midzomeravondbijeenkomst van Bekader is een traditie aan het worden. Hij brengt ons niet het gebruikelijke reisje naar Woerden maar naar Arnhem. Als locatie is weer de Stadsvilla Sonsbeek gekozen, gelegen op een heuvel in het prachtig stadspark Sonsbeek. Zie ook www.StadsvillaSonsbeek.NL. De locatie is goed bereikbaar met het OV en vlakbij het NS-station.

In de zon op het terras genietend van een drankje wachten wij daar af totdat de overige deelnemers zullen arriveren. Het mooie weer gecombineerd met de locatie staat borg voor een zeer aangename sfeer. De avond zal beginnen met heerlijk gezamenlijk diner. Daarna volgt het inhoudelijke programma.

Het inhoudelijk deel staat dit keer in het teken van onbemande vliegtuigen. Hans Heerkens, docent aan de universiteit Twente en voorzitter van het Platform Onbemande Vliegtuigen, praat ons in een interactieve lezing bij over de laatste ontwikkelingen op dit vlak, zowel van uit commercieel, onderzoeks als openbaar oogpunt. 
 
De inschrijvingen zijn geopend! Zie hiervoor het kopje 'activiteiten'.


Lustrum viering Bekader groot succes

01 January 2014

Op 13 december heeft onder grote belangstelling het lustrum van Bekader plaatsgevonden, dit ter ere van het 30 jarig bestaan van de vereniging. Het lustrum kende als thema 'duurzame  winst in het kwadraat' en werd net na de lunch afgetrapt met een compact middagseminar, georganiseerd in samenwerking met de universiteit Twente. In dit seminar gaven drie topsprekers uit wetenschap en praktijk hun visie op dit actuele thema, met als keynote speaker Michael Braungart, de grondlegger van de Cradle-to-Cradle filosofie. Het seminar werd afgesloten met een World Cafe discussie begeleid door het platform voor circulair denken Circle Economy. In deze setting werd in kleine groepjes gebrainstormd over praktische problemen rondom duurzaamheid uit de dagelijkse praktijk van onze Bekader leden. Dit leidde tot veel creatieve ideeen en praktisch bruikbare tips!

De avond stond in het teken van een jubileumdiner exclusief voor Bekader leden. Met 60 leden was het restaurant dan ook goed gevuld. Tijdens het diner werd regelmatig gechangeerd om de leden de mogelijkheid te bieden met zoveel mogelijk andere leden in contact te komen.

We willen alle aanwezige Bekader leden hartelijk danken voor hun inzet en hun enthousiasme gedurende de dag!