Bekader

Network association for Business Administration and Industrial Engineering & Management alumni of the University of Twente

Become a member
University of Twente

Lustrumcongres Cybersecurity

21 June 2018

Cybersecurity en computerfraude: zakelijk en privé worden we er tegenwoordig mee geconfronteerd. Wat kunnen en moeten onderneming ertegen doen? En wat kunnen wij als bedrijfskundigen in rollen van ondernemer, manager, consultant betekenen om de bedrijven waarvoor wij werken minder kwetsbaar te maken voor de ‘boze cyberwereld’? Prangende vragen waar we tijdens het Bekader lustrumcongres op 19 juni  antwoorden op willen geven samen met oud-studie- en vakgenoten en experts uit de samenleving.

We hebben het volgende programma samengesteld:

15.00: inloop

15.30: Keynote speakers Brenno de Winter, Maria Genova en Rob Mellegers

Brenno de Winter is expert op het gebied van ICT, beveiliging en privacy, onderzoeksjournalist, schrijver en luis in de pels van stuntelende overheden. In 2011 werd De Winter verkozen tot de ‘journalist van het jaar’. Met regelmaat wordt hij gehoord in de Tweede Kamer, wordt geconsulteerd in wetgevingsprocessen en is een veel gevraagd spreker. Last but not least kreeg hij grote bekendheid in de media vanwege de door hem bij verscheidene overheden ingediende informatieverzoeken op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).

Maria Genova is als onderzoeksjournaliste  een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van identiteitsfraude, privacy en informatiebeveiliging. Haar interactieve sessies vol voorbeelden uit de praktijk zijn voor velen een eye-opener. Hoe werken hackers precies? Wat doe je zelf verkeerd met je computer en met je mobiele telefoon? Hoe kunnen kwaadwillenden via jou de gegevens van alle klanten in handen krijgen? 

Rob Mellegers heeft general manager by Cyber4Z ruime ervaring opgedaan in het adviseren van bedrijven over cybercrime en de bedrijfsrisico’s die hiermee samenhangen. Tijdens zijn keynote laat Rob aan de hand van praktijkcases zien wat er mis kan gaan bij bedrijven die onvoldoende hebben nagedacht over cybersecurity

17.00: Netwerkpauze

17.15: Break-outs
Break-out 1: Het opsporen van cybercrime

Tijdens deze break-out gaan Jeroen Niessen van de nationale politie en Marc van der Ham van het openbaar ministerie nader in op de activiteiten die de politie en het OM ontplooien ter bestrijding van cybercriminaliteit en computerfraude en het vervolgen van de daders. Tijdens deze interactieve break-out vertellen ze meer over de visie en prioriteiten, en verkennen gezamenlijk met de deelnemers wat beter kan in de bestrijding van cybercrime.

Break-out 2: Beschermen tegen cybercrime

Tijdens deze break-out zullen Rob Mellegers samen met andere gerenommeerde consultants verder ingaan op wat bedrijven kunnen en moeten doen om zich te wapenen tegen cybercrime. Wat kunnen bedrijven doen tegen cyber aanvallen, ransomware, malware en andere dreigingen?  Aan de hand van levendige praktijkvoorbeelden delen deze experts wat werkt, en wat niet werkt. Een must voor bedrijfskundigen die in hun werk verantwoordelijkheid dragen voor bescherming van bedrijfsbelangen en de continuïteit.

Break-out 3: Vissen naar jouw kwetsbaarheid

Iedereen is bekend met cybercriminaliteit, we weten allemaal wat fishing is en Ddos-aanvallen zijn. Ze zijn niet meer uit het nieuws weg te denken. Jij wordt geen slachtoffer van cybercriminaliteit, toch? Maar wie dan wel en in hoeverre raakt het individuele bedrijven of particulieren? In de Break-out ‘vissen naar jouw kwetsbaarheid’ gaan we onder leiding van Prof. Dr. Marianne Junger, professor aan de Universiteit Twente, op zoek naar de kwetsbaarheid van slachtoffers van cybercriminaliteit. We hopen met en van elkaar te leren wat ons kwetsbaar maakt en hoe we deze kwetsbaarheid kunnen minimaliseren.

18.15: Paneldiscussie

Een panel van alle sprekers gaat met de zaal in discussie over de vraag hoe we samen onze samenleving veiliger kunnen maken en onze infrastructuur betrouwbaarder. Kortom, hoe kunnen maatschappelijke organisaties als openbaar ministerie, politie, de wetenschap, consultants en het bedrijfsleven zelf beter samenwerken aan een veiliger en betrouwbaarder klimaat voor het bedrijfsleven.

19.00: Borrel en diner

Het congres vindt plaats in de Eenhoorn in Amersfoort, tegenover het centraal station.


Participate in this eventPlease use the email address we have in our database for you. To update your details with Bekader, fill out this form.